község hivatalos weboldala

Kardos Község Önkormányzata 2009-ben nyújtott be pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Tervben meghirdetett Dél-Alföldi Operatív Program DAOP-4.3.1-09-0038 számú konstrukció keretében, „Kondoros Nagyközség Polgármesteri Hivatala kardosi Kirendeltség mint multifunkcionális tér komplex akadálymentesítésére”.

A benyújtott pályázatunk célja az volt, hogy egyenlő esélyű hozzáférést biztosítsunk a település minden lakója számára a helyi közszolgáltatásokhoz.

A beruházáshoz az önkormányzat bruttó 27.256.736,- Ft támogatást nyert el, amelyet 5 százalékos saját erővel egészít ki, mintegy 1,5 millió forinttal.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt előkészítésre 1 472 500 Ft-ot fordítottunk, (építési engedélyes tervek, kiviteli tervek stb.)
Projekt vezetése és pénzügyi elszámolások költségeire: 559.560,-Ft-ot.
A közbeszerzés költségeire: 300.000 Ft,-ot,
Építés felújításra: 25 250 394,-Ft-ot,
Műszaki ellenőr igénybevételének költségeire: 562 500,-Ft.
Rehabilitációs szakértő igénybevételére: 237 500 ,-Ft.
A nyilvánosság biztosítására pedig: 200 000 Ft,-ot.

Ezen feladatok, a pályázat szerves részét képezték.

A pályázaton elnyert összeg száz százalékát a beruházás megvalósítására fordítottunk, a kivitelezésre nyílt közbeszerzést írtunk ki.

Az első eljárás érvénytelen lett, mert az ajánlati ár magasabb volt, mint a rendelkezésre álló összeg.
Így új, egyszerűsített közbeszerzési eljárás került meghirdetésre, ami már eredményes lett.
A szerződéskötésre, illetve a munkaterület átadására 2010. október 25-én került sor és a beruházás 2011. február 03-án elkészült.

A nyertes kivitelező, nettó 20.100.315 Ft beruházási összeggel a kondorosi Ép-Center Kft. lett, akinek szeretném ezúton is megköszönni munkáját.
A projekt a kardosi községháza épületében végzendő, önkormányzati feladatok komplex akadálymentesítésére irányult.

A kardosi Polgármesteri Hivatal Kondoros Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, kardosi kirendeltségeként látja el funkcióját.

Az épületében a hivatali ügyintézés mellett, egyéb lakossági közszolgáltatásokat is ellátnak.
Az emeleten működik a mozgókönyvtárunk, és a közösségi internet hozzáférés, valamint itt történnek a testületi ülések és a kisseb tájékozatók pld. pályázati lehetőségekről, melyek nyilvánosak.

A munkálatok a teljes épületet érintették, és megoldották az ügyfélszolgálat komplex akadálymentesítését.

Az átalakítás lehetővé tette a kultúrterembe való zavartalan bejutást is, az előtérben pedig egy akadálymentes WC került kialakításra.
A beépítésre kerülő lift, az emeletre való feljutást könnyíti meg az épület északkeleti oldalán. A hivatal hátsó bejárata, valamint a főbejárata az épület zavartalan megközelítése érdekében rámpával lett ellátva. Az épülethez szervesen kapcsolódik, két férőhelyes, akadálymentesített parkoló is. Az összekötő épületrész felett az emeleti bővítményben előtér, a meglévő vizesblokkok fölött pedig egy másik új mosdó helység került elhelyezésre. Az átalakított, illetve az új építésű helyeken, valamint a hivatali kirendeltség folyosóin a meglévő csúszós mettlachi helyett vezetősávval ellátott csúszásmentes greslapok kerültek.

A hallássérültek körülményeinek javítása érdekében két darab indukciós készülék került elhelyezésre. A további infokommunikációs akadálymentesítés érdekében, az akadálymentes WC vészjelzővel, irányfénnyel lett ellátva, a tájékozódást az épületen belül breil írással kiegészített táblák biztosítják.

Fenti átalakításokkal az ügyfélszolgálat komplex akadálymentesítése biztosított lett.
Az épület szolgáltatásait az átalakítás során az idősebbek, mozgáskorlátozottak, a gyengén látók és a hallássérültek is teljeskörűen igénybe tudják így venni.