Elektronikus ügyintézés

Az Önkormányzati Hivatali Portál ide kattintva elérhető!

Az Önkormányzati Hivatali Portál (továbbiakban: Portál) az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne.

A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

Igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások

  • Ügykövetés

A bejelentkezett felhasználók lekérdezhetik az általuk az ASP Önkormányzati Hivatali Portál felületén elektronikusan indított helyi önkormányzati ügyek státuszát is. Az alkalmazás lehetőséget biztosít az ügyfelek számára az ügyintézési folyamat interneten keresztüli nyomon követésére.

  • Ügyindítás

Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település és az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat hivatali tárhelyére. A címzett önkormányzat iratkezelője érkezteti a benyújtott űrlapot és iktatás után bekerül a megfelelő szakrendszerbe vagy eljut az ügyintézőhöz. Jelenleg az önkormányzat adó, ipar-, és kereskedelmi, hagyatéki leltár, birtokvédelmi, anyakönyvi és szociális ügyei támogatottak szakrendszeri fejlesztésekkel az önkormányzati ASP rendszeren keresztül, de az ún. e-Papír szolgáltatás segítségével bármilyen ezen kívüli ügy elektronikusan indítható. Az ügyindítás bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött szolgáltatás, ennek hiányában az űrlap legfeljebb csak nyomtatható és papír alapon nyújtható be.

Az e-Papír szolgáltatás ITT érhető el.

Regisztráció, a szolgáltatás igénybevétele

A Portál bárki számára elérhető, egyes funkciók szabadon használhatók, más funkciók azonban regisztrációhoz kötöttek. Az azonosítás a KAÜ igénybevételével történik. Az első belépéskor létrejön az ASP elektronikus ügyfél személyes fiókja, amelyben személyre szabott beállítások és adatok adhatók meg. Ezek később módosíthatóak.

Az ASP központ ügyféloldali szolgáltatásai a Portálon keresztül vehetők igénybe. Az ügyfeleknek ki kell választaniuk, hogy melyik, az ASP központhoz csatlakozott településen szeretnének ügyet intézni, ezután vehetik igénybe az ASP szakrendszerek kínálta ügyintézési lehetőségeket. Az ügyfelek számára nyújtott ügyintézési szolgáltatások köre településenként eltérhet.

Figyelem! A KAÜ-azonosítással elérhető felületen a munkamenet eltér az eddig megszokottól. A munkamenet a bejelentkezéstől számított inaktivitási időt veszi figyelembe (30 perc). A KAÜ munkamenet élettartama azonban ennél jóval hosszabb, a bejelentkezéstől számítva 240 perc, aktivitástól, azaz az oldalon végzett tevékenységtől függetlenül. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Ön bejelentkezett, és 30 perce nem végez semmilyen műveletet az oldalon, de a KAÜ 240 perces élettartam még nem járt le, a rendszer ugyan figyelmezteti Önt a munkamenet lejártára, de munkáját a 30 perc leteltével anélkül folytathatja, hogy ismételten meg kellene adnia az azonosítóit. Amennyiben az Ön bejelentkezése óta már eltelt 240 perc, abban az esetben – tevékenységének folytatásához - a rendszer újbóli azonosítást kér.

Fentiek miatt felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben nem kívánja tovább használni a szolgáltatást, - adatainak biztonsága védelmében – ne a böngészőablakot zárja be, hanem mindig kattintson Kijelentkezés gombra.

Böngészőprogram, internet hozzáférés

Az oldal megtekintéséhez böngészőprogram (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, stb.) és internet hozzáférés szükséges, a portál és a szolgáltatásai használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli.

Kitöltési útmutatók:

Közérdekű adatok


I. Szervezeti, személyzeti adatok

1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

Elérhetőségi adatok

1. Hivatalos név (teljes név) Kardos Község Önkormányzata
2. Székhely 5552. Kardos, Gyomai út 24.
3. Postacím (postafiók szerinti címe, ha van) postafiók nincs
4. Telefonszám (nemzetközi vagy belföldi számként, utóbbi esetben körzetszámmal, illetve szolgáltatás- vagy hálózatkijelölő számmal) 66/292-121
5. Faxszám (nemzetközi vagy belföldi számként, utóbbi esetben körzetszámmal, illetve szolgáltatás- vagy hálózatkijelölő számmal) 66/292-230
6. Központi elektronikus levélcím Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
7. A honlap URL-je kardos.hu
8. Ügyfélszolgálat vagy közönségkapcsolat elérhetősége (telefonszám, telefaxszám, ügyfélfogadás helye, postacíme)

Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal Kardosi Kirendeltsége

T: 66/292-121,

Fax: 66/292-230

5552. Kardos, Gyomai út 24.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

10. Az ügyfélszolgálati vagy közönségkapcsolati vezető neve Dr. Szebegyinszki Attila jegyző
11. Az ügyfélfogadás rendje Hétfő: 8.00-12.00 óráig
Kedd: ügyfélfogadás nincs
Szerda: 8.00-12.00 óráig
Csütörtök: Ügyintézési nap, ügyfélfogadás nincs
Péntek: Ügyintézési nap, ügyfélfogadás nincs

A szervezeti struktúra

1. A szervezeti struktúra ábrája (a szervezeti egységek és vezetőik megnevezésével)

Szervezeti struktúra: 

Osztályok feladatai: 

A szerv vezetői

1. A szerv vezetőjének, vezetőinek, valamint testületi szerv esetén a testületi tagok neve, beosztás megnevezése, hivatali elérhetősége (telefon, telefax, postacím, elektronikus levélcím)

Képviselő-testület tagjai:

Brlás János polgármester,

Maginyecz András alpolgármester

Dr.Molnár Erika képviselő

Juhász Zoltán Zsolt képviselő

Vaskor Zoltán képviselő
Szerv vezetői:

Brlás János polgármester

T: 66/292-121, Fax: 66/292-230

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Szebegyinszki Attila jegyző

T.:66/589-300, Fax: 66/589-302

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2. A szervezeti egységek vezetőinek neve, beosztás megnevezése, hivatali elérhetősége (telefon, telefax, postacím, elektronikus levélcím)

Igazgatási Osztály

Szebegyinszki Pálné aljegyző

Tel: +36-66-589-300
Fax: +36-66-589-302
Postacím: 5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pénzügyi Osztály

Gyebnár Ágnes osztályvezető

Tel: +36-66-589-300
Fax: +36-66-589-302
Postacím: 5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Beruházási Osztály

Paulik Tamás osztályvezető

Tel: +36-66-589-300
Fax: +36-66-589-302
Postacím: 5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 1.2. A felügyelt költségvetési szervek

A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szerv

1. A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek hivatalos neve (teljes neve), székhelye, elérhetősége (telefonszám, telefaxszám, postacím, elektronikus levélcím)

Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal

5553.Kondoros, Hősök tere 4-5.

Telefon: +36-66-589-300, Telefax: +36-66-589-302, elektronikus levélcím:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Többsincs Óvoda és Bőlcsöde

Telefon: +36-66-388-635
Fax: +36-66-388-635
Postai cím: 5553 Kondoros, Csabai út 25.
Elektronikus levél: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2. A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek honlapjának URL-je

www.kondoros.hu

www.tobbsincs.hu

3. A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek ügyfélszolgálatának vagy közönségkapcsolatának elérhetősége (telefonszám, telefaxszám, ügyfélfogadás helye, postacíme), ügyfélfogadásának rendje Lásd.1.pont

1.3. Gazdálkodó szervezetek

A szerv tulajdonában álló vagy részvételével működő gazdálkodó szervezetek

1. Azon gazdálkodó szervezetek neve, székhelye, elérhetősége (telefon, telefax, földrajzi hely, postacím, elektronikus levélcím), amelyek a közfeladatot ellátó szerv többségi tulajdonában állnak, illetve amelyek felett közvetlen irányítással rendelkezik

Kardos Község Önkormányzatának többségi tulajdonában gazdálkodó szervezet nincs, tulajdonrésszel az alábbi gazdálkodó szervezetekben rendelkezik:

GYOMAKÖZSZOLG Kommunális Közszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

5500 Gyomaendrőd, Ipartelep út 2.

Cégjegyzékszám: 04 09 007188

Adószám: 13794602-2-04

Alföldvíz Zrt.

5600 Békéscsaba, Dobozi út 5.

Cégjegyzékszám: 04 10 001580

Adószám: 13100887-2-04

+36 (66) 523-200

Fax: +36 (66) 528-850

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regionális Hulladékkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság

5500 Gyomaendrőd, Tanya külterület 104. Cégjegyzékszám: 04 09 009983

Adószám: 22714990-2-04

2. A fentiek szerinti gazdálkodó szervezetek tevékenységi körének leírása

GYOMAKÖZSZOLG Kommunális Közszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Nem veszélyes hulladék gyűjtése (fő tevékenység)

Alföldvíz Zrt.
Víztermelés, -kezelés, -ellátás (Főtevékenység)

Regionális Hulladékkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság
Nem veszélyes hulladék gyűjtése
Hulladék újrahasznosítása
Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása (Főtevékenység)

3. A fentiek szerinti gazdálkodó szervezetek képviselőjének neve

GYOMAKÖZSZOLG Kommunális Közszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Fekete József ügyvezető (vezető tisztségviselő)

Alföldvíz Zrt.
Vezérigazgató: dr. Csák Gyula
Vezérigazgató-helyettes: Nagy László
Gazdasági igazgató: Uhrmann Károly
Műszaki igazgató: Szeverényi György
Vagyongazdálkodási igazgató: Molnár Zsolt

Regionális Hulladékkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság
Hamza Zoltán ügyvezető (vezető tisztségviselő)

4. A fentiek szerinti gazdálkodó szervezetekben a közfeladatot ellátó szerv részesedésének mértéke

GYOMAKÖZSZOLG Kommunális Közszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságban 250.000.- Ft üzletrész

Alföldvíz Zrt.-ben 4.144.000.-Ft törzsrészvény

Regionális Hulladékkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságban 740.000.- Ft üzletrész

1.4. Közalapítványok

A szerv által alapított közalapítványok

1. Azon közalapítványok neve, amelyeket a közfeladatot ellátó szerv alapított, amelyek alapítói jogát ő gyakorolja Kardos Község Önkormányzat által alapított közalapítvány nincs.
2. A fentiek szerinti közalapítványok székhelye Lásd. 1. pont
3. A fentiek szerinti közalapítványok kezelő szerve tagjainak felsorolása Lásd 1. pont

1.5. Lapok

Lapok

1. A közfeladatot ellátó szerv által alapított lapok neve Kardos Község Önkormányzat által alapított lap nincs
2. A közfeladatot ellátó szerv által alapított lapok szerkesztőségének és kiadójának neve és elérhetősége (telefon, telefax, földrajzi hely, postacím, elektronikus levélcím) Lásd.1. pont
3. A közfeladatot ellátó szerv által alapított lapok főszerkesztőjének a neve Lásd. 1. pont

1.6. Felettes, felügyeleti, törvényességi ellenőrzést vagy felügyeletet gyakorló szerv

1. A közfeladatot ellátó szerv felettes, illetve felügyeleti szervének, hatósági döntéseinek tekintetében a fellebbezés elbírálására jogosult szervek, ennek hiányában a közfeladatot ellátó szerv felett törvényességi ellenőrzést vagy felügyeletet gyakorló szerv hivatalos neve (teljes neve), székhelye, elérhetősége (telefon, telefax, földrajzi hely, postacím, elektronikus levélcím), honlapjának címe

Békés Megyei Kormányhivatal

Kormánymegbízott: Gajda Róbert

Főigazgató: Petróczki Zoltán Gábor

Igazgató: dr. Lukácsi Krisztina

5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.

Tel.: (66)622-000 Fax:(66)622-001

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap címe: www.bekeskh.hu

2. A közfeladatot ellátó szerv felettes, illetve felügyeleti szervének, hatósági döntéseinek tekintetében a fellebbezés elbírálására jogosult szervek, ennek hiányában a közfeladatot ellátó szerv felett törvényességi ellenőrzést vagy felügyeletet gyakorló szerv ügyfélszolgálatának vagy közönségkapcsolatának elérhetősége (telefonszám, telefaxszám, ügyfélfogadás helye, postacíme), ügyfélfogadásának rendje

5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.
Tel.: +36-66-622-000
Fax: +36-66-622-001
Email:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.bekeskh.hu

 1.7. Költségvetési szervek

1. A közfeladatot ellátó szerv által alapított költségvetési szerv neve, székhelye, a költségvetési szervet alapító jogszabály megjelölése, illetve azt alapító határozat, a költségvetési szerv alapító okirata, működési engedélye Kardos Község Önkormányzat által önállóan alapított költségvetési szerv nincs
2. A költségvetési szerv vezetője, honlapjának elérhetősége Lásd 1. pont

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

2.1. A szerv alaptevékenysége, feladat- és hatásköre

1. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, a szervre vonatkozó alapvető jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök, valamint a szervezeti és működési szabályzat vagy ügyrend az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat hatályos és teljes szövege

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXX törvény

az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2014.(XI.20.) önkormányzati rendelet

az adatvédelmi és biztonsági szabályzat:

2. Az országos illetékességű szervek, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatal esetében a közfeladatot ellátó szerv feladatáról, tevékenységéről szóló tájékoztató szövege magyar és angol nyelven Kardos Község Önkormányzata nem országos illetékességű szerv
3. A helyi önkormányzat önként vállalt feladatainak felsorolása és részletes leírása Kardos Község Önkormányzatának önként vállalt feladata nincs

2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok

1. Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben ügyfajtánként és eljárástípusonként a hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv megnevezése szerkesztés alatt….
2. Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben ügyfajtánként és eljárástípusonként a hatáskörrel rendelkező, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv illetékességi területe szerkesztés alatt….
3. Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok felsorolása szerkesztés alatt….
4. Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben az eljárási illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak összege szerkesztés alatt….
5. Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben az alapvető eljárási szabályok, ezek magyarázata, az ügyintézést segítő útmutatók, az ügymenetre vonatkozó tájékoztatás szerkesztés alatt….
6. Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben az eljárást megindító irat benyújtására szolgáló postacím (postafiók szerinti cím, ha van), ügyfélfogadási vagy közönségkapcsolati cím és nyitvatartási idő szerkesztés alatt….
7. Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben az eljárást megindító irat benyújtására, elintézésére, fellebbezésére nyitva álló határidő szerkesztés alatt….
8. Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben használt formanyomtatványok listája szerkesztés alatt….
9. Az államigazgatási, önkormányzati, és egyéb hatósági ügyekben igénybe vehető elektronikus programok elérése, időpontfoglalás szerkesztés alatt….
10. Az államigazgatási, önkormányzati, és egyéb hatósági ügyekben az ügytípusokhoz kapcsolódó jogszabályok jegyzéke, tájékoztatás az ügyfelet megillető jogokról és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről szerkesztés alatt….

2.3. Közszolgáltatások

1. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások megnevezése

- Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtése.

- Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás

- Víziközmű-szolgáltatás: közműves ivóvízellátás,

2. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások tartalmának leírása

- Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtése (szolgáltató: Gyomaszolg Ipari Park Gyomaendrőd, Ipartelep út 2):

az ingatlanon keletkező, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ideiglenes tárolására szolgáló gyűjtőhelyről történő begyűjtése, továbbá az elszállítást végző közszolgáltató részére átadott nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíznek az ártalmatlanítás céljából történő elszállítása,

- Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás (szolgáltató: Gyomaközszolg Nonprofit Kft. 5500 Gyomaendrőd, Ipartelep út 2.)

az ingatlanhasználóknál keletkező települési hulladék, az elkülönítetten gyűjtött települési hulladék gyűjtésére, átvételére, elszállítására, kezelésére vonatkozó közszolgáltatás

- Víziközmű-szolgáltatás: közműves ivóvízellátás (szolgáltató: Alföldvíz Zrt.)

A víziközmű-szolgáltatás ellátásának biztosításáról való gondoskodás magában foglalja a közműves ivóvízellátást, kezelést, melyet a víziközmű szolgáltató biztosít a felhasználó részére közüzemi jogviszony keretében

3. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások igénybevételének rendjére vonatkozó tájékoztatás a közszolgáltatások korlátozás nélkül igénybe vehetők a közszolgáltatást végző gazdálkodó szervezetekhez történő bejelentéssel
4. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások díjának és az abból adott kedvezmények mértéke

- Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtése

Kardos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(III.27.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

- Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 47/A.§ (1) bekezdése, 47/B.§ (1) bekezdése, 2013. július 1-től-2014. december 31-ig 91.§-a, illetve Kardos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

- Víziközmű-szolgáltatás: közműves ivóvízellátás

a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 65.§ (1) bekezdése 74.§ (2) bekezdés 3. pontja 76.§ (1) bekezdése,

 2.4. A szerv nyilvántartásai

1. A közfeladatot ellátó szerv által saját fenntartású adatbázisok, illetve nyilvántartások leíró (név, formátum, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama, az érintettek köre, az adatok forrása, kérdőíves adatfelvétel esetén a kitöltetlen kérdőív) jegyzéke Kardos Község Önkormányzatnak saját fenntartású adatbázisa, nyilvántartása nincs
2. A közfeladatot ellátó szerv által - alaptevékenysége keretében - gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái

- nyilvántartás önkormányzati adókról,

- szociális ellátások nyilvántartása

- települési szintű címnyilvántartás

- önkormányzati ingatlanvagyon nyilvántartás

- ebnyilvántartás

- méhészek nyilvántartása

3. A közfeladatot ellátó szerv által - alaptevékenysége keretében - gyűjtött és feldolgozott adatokhoz való hozzáférés módja csak az adott nyilvántartásra vonatkozó jogszabályokban foglaltak alapján
4. A közfeladatot ellátó szerv által - alaptevékenysége keretében - gyűjtött és feldolgozott adatokról való másolatkészítés költségei nincs

2.5. Nyilvános kiadványok

1. A közfeladatot ellátó szerv nyilvános kiadványainak címei Kardos Község Önkormányzatának nincs nyilvános kiadványa
2. A közfeladatot ellátó szerv nyilvános kiadványai témájának leírása Lásd 1. pont
3. A közfeladatot ellátó szerv nyilvános kiadványaihoz való hozzáférés módja Lásd 1. pont.
4. A közfeladatot ellátó szerv nyilvános kiadványaiért fizetendő költségtérítés mértéke vagy az ingyenesség ténye Lásd. 1. pont

2.6. Döntéshozatal, ülések

1. A testületi szerv döntései előkészítésének rendje az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2014.(XI.20.) önkormányzati rendelet 15.§-17.§
2. A testületi szerv döntéseiben való állampolgári közreműködés (véleményezés) módja (erre szolgáló postai, illetve elektronikus levélcím) az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2014.(XI.20.) önkormányzati rendelet 32. §
3. A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2014.(XI.20.) önkormányzati rendelet 24.§-26.§
4. A testületi szerv ülésének helye (irányítószám, város, utca, házszám) 5552. Kardos, Gyomai út 24.
5. A testületi szerv megtartott üléseinek ideje (év, hó, nap, óra megjelöléssel), valamint nyilvánossága, üléseinek jegyzőkönyvei, illetve összefoglalói Jegyzőkönyvek
6. A testületi szerv tervezett üléseinek ideje (év, hó, nap, óra megjelöléssel), valamint nyilvánossága

2015. évi munkaterv

A Képviselő-testület és bizottsága nyílt ülései korlátozás nélkül látogathatók.

7. A testületi szerv ülései látogathatóságának rendje A Képviselő-testület és bizottsága üléseiről nem készül képfelvétel.
8. A testületi szerv üléseinek napirendje Meghívók, előterjesztések
9. A testületi szerv döntéseinek felsorolása Rendeletek

2.7. A szerv döntései, koncepciók, tervezetek, javaslatok

1. A testületi szerv döntéseinek felsorolása

Határozatok

Rendeletek

2. A testületi szerv döntéshozatalának dátuma (év, hó, nap megjelöléssel) Jegyzőkönyvek
3. A testületi szerv szavazásának nyilvános adatai, ha azt jogszabály nem korlátozza Jegyzőkönyvek
4. A jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvény alapján közzéteendő jogszabályalkotásra irányuló koncepciók, jogszabálytervezetek és kapcsolódó dokumentumok jelenleg nincs közzéteendő jogszabályalkotásra irányuló koncepció, tervezet
5. A jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvény alapján közzéteendő jogszabályalkotásra irányuló koncepciók, jogszabálytervezetek tekintetében az egyeztetés állapota Lásd 4. pont
6. A helyi önkormányzat képviselő-testületének nyilvános ülésére benyújtott előterjesztések a benyújtás időpontjától Meghívók, előterjesztések
7. Összefoglaló a véleményezők észrevételeiről, és az észrevételek elutasításának indokairól Lásd. 4. pont

2.8. Pályázatok

1. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indoklásuk Jelenleg a Képviselő-testület által kiírt pályázat nincs.

 2.9. Hirdetmények

1. A közfeladatot ellátó szerv által közzétett hirdetmények, közlemények Hírek

2.10. Közérdekű adatok igénylése

1. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje

A közérdekű adat megismerése iránt bárki szóban, írásban vagy elektronikus úton igényt nyújthat be.

Az igénylő a közérdekű adat megismerése iránti igényét írásban benyújthatja az általa írt igénylés formájában A benyújtott igényeket az igényelt adatokat kezelő szervezeti egység adatfelelőse teljesíti. Amennyiben az igény nem az annak teljesítésére illetékes szervezeti egységhez érkezik be, akkor az igényt a szervezetvezetőhöz érkeztetésre és szignálásra kell továbbítani. A jegyző a beérkezett igénybejelentő lap alapján kijelöli az adatszolgáltatásra köteles szervezeti egységet.

A szóban benyújtott igényről az adatszolgáltatásra köteles szervezeti egység jegyzőkönyvet készít, majd a jegyzőkönyv alapján, a kérelem felülvizsgálata után teljesíti az adatszolgáltatást.

A közérdekű adat megismerésére irányuló igényeket elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre lehet benyújtani. A szervezet bármely más e-mail címére érkezett igényt Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell azonnal továbbítani. Az igényeket a titkárság kinyomtatja, majd továbbítja a jegyző részére, aki kijelöli az adatszolgáltatásra köteles szervezeti egységet.

A kérelmező igénylésében köteles az általa igényelt közérdekű adatot (adatokat) egyértelműen és konkrétan megjelölni.

A közérdekű adat megismerésére irányuló kérelemnek a szervezet az igény tudomására jutását követő legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 15 napon belül tesz eleget.

A szervezet a közérdekű adatot tartalmazó adatbázisról történő másolat készítéséért – legfeljebb az azzal kapcsolatban felmerült mértékig terjedően – költségtérítést állapít meg.

A fizetendő költségtérítés összegét az igénylő kérésére előre közölni kell. A nagyobb terjedelmű – a 20 ív A/4 oldalt elérő vagy azt meghaladó oldalszámú – másolat esetén a költségtérítés előre történő közlése nem mellőzhető.

Ha a közérdekű adatot tartalmazó dokumentum az igénylő által meg nem ismerhető adatot is tartalmaz, a másolaton a meg nem ismerhető adatot felismerhetetlenné kell tenni.

Az adatigénylésnek közérthető formában és – amennyiben az aránytalan költséggel nem jár – az igénylő által kívánt technikai eszközzel, illetve módon kell eleget tenni. Az adatigénylést nem lehet elutasítani arra való hivatkozással, hogy annak közérthető formában nem lehet eleget tenni.

Az igény teljesítésének megtagadásáról, annak indokaival együtt, 8 napon belül írásban, vagy – amennyiben az igény elektronikus levelezési címét közölte – elektronikus úton értesíteni kell az igénylőt.

A közérdekű adat megismerése iránti igény teljesítése nem tagadható meg azért, mert a nem magyar anyanyelvű az igényét anyanyelvén, vagy az általa értett más nyelven fogalmazta meg, amennyiben az igénylő nyilatkozatában vállalja a fordítással járó többletköltségek viselését.

Jogorvoslat a közérdekű adatok teljesítésével kapcsolatban:

Ha a szervezet a közérdekű adatra vonatkozó igényt nem teljesíti, az igénylő az Isztv. 31.§-ban foglalt eljárási rendnek megfelelően – az elutasítás kézhezvételét követő 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

A megtagadás jogszerűségét és megalapozottságát a Hivatal köteles bizonyítani.

A fenti rendelkezések nem alkalmazhatók a közhitelű nyilvántartásból történő – külön törvényben szabályozott – adatszolgáltatásra.

2. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények tekintetében illetékes szervezeti egység neve Kondorosi Közös Önkormányzat Igazgatási Osztály
3. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények tekintetében illetékes szervezeti egység elérhetősége (postacíme, földrajzi helye, telefonszáma, telefaxszáma, elektronikus levélcíme)

5553. Kondoros, Hősök tere 4-5.
T.:66/589-300, Fax: 66/589-302, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

4. Az adatvédelmi felelős vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve Szebegyinszki Pálné aljegyző
5.A közérdekű adatokkal kapcsolatos kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott szervre vonatkozó adatai Közérdekű adatigénylés hiánya miatt nincs
6. A közfeladatot ellátó szerv kezelésében lévő közérdekű adatok felhasználására, hasznosítására vonatkozó általános szerződési feltételek Jelenleg nincs ilyen szerződés
7. Azon közérdekű adatok hasznosítására irányuló szerződések listája, amelyekben a közfeladatot ellátó szerv az egyik szerződő fél Jelenleg nincs ilyen szerződés

 2.11. Közzétételi listák

1. A közfeladatot ellátó szervre vonatkozó különös közzétételi lista Kardos Község Önkormányzatának különös közzétételi listája nincs
2. A közfeladatot ellátó szervre vonatkozó egyedi közzétételi lista Kardos Község Önkormányzatának egyedi közzétételi listája nincs

III. Gazdálkodási adatok

3.1. A működés törvényessége, ellenőrzések

I. Közzétételi egység: Vizsgálatok, ellenőrzések listája

1. A közfeladatot ellátó szervnél végzett alaptevékenységgel kapcsolatos - nyilvános megállapításokat tartalmazó - vizsgálatok, ellenőrzések felsorolása jelenleg nincs

II. Közzétételi egység: Az Állami Számvevőszék ellenőrzései

1. Az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek nyilvános megállapításai ÁSZ vizsgálat jelenleg nincs

III. Közzétételi egység: Egyéb ellenőrzések, vizsgálatok

1.A szervre vonatkozó egyéb ellenőrzések, vizsgálatok nyilvános megállapításai Jelenleg nincs

IV. Közzétételi egység: A működés eredményessége, teljesítmény

1. A közfeladatot ellátó szerv feladatellátásának teljesítményére, kapacitásának jellemzésére, hatékonyságának és teljesítményének mérésére szolgáló mutatók és értékük, időbeli változásuk Ilyen tanulmány nem készült.

V. Közzétételi egység: Működési statisztika

1. A közfeladatot ellátó szerv tevékenységére vonatkozó, jogszabályon alapuló statisztikai adatgyűjtés eredményei, időbeli változásuk

2014. I. negyedév beruházási statisztika

2014. II. negyedév beruházási statisztika

2014. III. negyedév beruházási statisztika

2014. IV. negyedév beruházási statisztika

2013. évi éves beruházási statisztika

 3.2. Költségvetések, beszámolók

I. Közzétételi egység: Éves költségvetések

1. A közfeladatot ellátó szerv éves (elemi) költségvetései

II. Közzétételi egység: Számviteli beszámolók

1. A közfeladatot ellátó szerv számviteli törvény szerinti beszámolói

Éves beszámoló 2012

Éves beszámoló 2013

Éves beszámoló 2014

III. Közzétételi egység: A költségvetés végrehajtása

1. A közfeladatot ellátó szervnek a költségvetés végrehajtásáról - a külön jogszabályban meghatározott módon és gyakorisággal - készített beszámolói

3.3. Működés

I. Közzétételi egység: A foglalkoztatottak

1. A közfeladatot ellátó szervnél foglalkoztatottak létszáma és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatok

foglakoztatottak száma közfoglalkoztatás nélkül: 4 fő

éves illetmény: 4.576.800.- Ft +járulék

2. A vezetők és a vezető tisztségviselők illetménye, munkabére, és rendszeres juttatásai, valamint költségtérítése összesített összege

éves illetmény: 3.590.000.- Ft + járulék

nem rendszeres juttatása: 147.000.- Ft

költségtérítése: 538.476.- Ft

3. Az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve cafetéria 294.000.- Ft

II. Közzétételi egység: Támogatások

1. A közfeladatot ellátó szerv költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatások kedvezményezettjeinek neve Kardos Község Önkormányzata fejlesztési támogatást nem nyújtott
2. A közfeladatot ellátó szerv költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatások célja Lásd. 1. pont
3. A közfeladatot ellátó szerv költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatások összege Lásd. 1. pont
4. A közfeladatot ellátó szerv költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatási program megvalósítási helye Lásd. 1. pont

III. Közzétételi egység: Szerződések

1. Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő, ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezése (típusa), tárgya, a szerződést kötő felek neve, a szerződés értéke, határozott időre kötött szerződés esetében annak időtartama, valamint az említett adatok változásai, a nemzetbiztonsági, illetve honvédelmi érdekkel közvetlenül összefüggő beszerzések adatai, és a minősített adatok kivételével
A szerződés értéke alatt a szerződés tárgyáért kikötött - általános forgalmi adó nélkül számított - ellenszolgáltatást kell érteni, ingyenes ügylet esetén a vagyon piaci vagy könyv szerinti értéke közül a magasabb összeget kell figyelembe venni.
Az időszakonként visszatérő - egy évnél hosszabb időtartamra kötött - szerződéseknél az érték kiszámításakor az ellenszolgáltatás egy évre számított összegét kell alapul venni. Az egy költségvetési évben ugyanazon szerződő féllel kötött azonos tárgyú szerződések értékét egybe kell számítani
Kardos Község Önkormányzatának ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű szerződése nincs.

IV. Közzétételi egység: Koncessziók

1. A koncesszióról szóló törvényben meghatározott nyilvános adatok (pályázati kiírások, pályázók adatai, az elbírálásról készített emlékeztetők, pályázat eredménye) Kardos Község Önkormányzatának koncessziós szerződése nincs

V. Közzétételi egység: Egyéb kifizetések

1. A közfeladatot ellátó szerv által nem alapfeladatai ellátására (így különösen egyesület támogatására, foglalkoztatottai szakmai és munkavállalói érdek-képviseleti szervei számára, foglalkoztatottjai, ellátottjai oktatási, kulturális, szociális és sporttevékenységet segítő szervezet támogatására, alapítványok által ellátott feladatokkal összefüggő kifizetésre) fordított, ötmillió forintot meghaladó kifizetések címzettjei Kardos Község Önkormányzatának ötmillió forintot meghaladó kifizetése nincs.

VI. Közzétételi egység: Európai Unió által támogatott fejlesztések

1. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása, az azokra vonatkozó szerződések Jelenleg nincs az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés

VII. Közzétételi egység: Közbeszerzés

1. Közbeszerzési információk: éves terv, összegzés az ajánlatok elbírálásáról, a megkötött szerződésekről

2013 évi közbeszerzési terv

2014 évi közbeszerzési terv

2015 évi közbeszerzési terv

Rendeletek

Tisztelt látogató!

A "Kardos község rendeleteinek keresése" gombra kattintva a Nemzeti Jogszabálytár Önkormányzati Rendelettárának weboldalára jut, ahol a táblázat kitöltése után:

  1. Megye: Békés
  2. Hely: Kardos
  3. majd a "Keresés" gomb megnyomásával olvashatja aktuális rendeleteinket.

kereses osszeallitasa

Kardos község rendeleteinek keresése

Egyéb közérdekű adatok

A Kardos-Örménykút körzeti megbízott névjegyzéke, elérhetőségei, fogadóórái

Körzeti megbízott neve, rendfokozata : Kocsárdi Tibor r.ftőrm. 
Mobil elérhetősége : +36 30 633-7221
E-mail címe : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Működési területe :

Székhelye : Kardos-Örménykút 

Működési körzete: Kardos kül-, és belterülete, Örménykút kül-, és belterülete, Kondoros kül-, és belterülete.

Fogadóóra időpontja, helyszíne :

Minden hónap első hétfőjén 09.00-10.00-ig Örménykút Polgármesteri Hivatal, Örménykút, Dózsa Gy. utca 26.

Minden hónap első hétfőjén 11.00-12.00-ig Kardos Polgármesteri Hivatal, Kardos, Gyomai út 24.