község hivatalos weboldala

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján Kardos Község Önkormányzata ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Kardos területén 2023. május 15. napjától 2023. június 15. napjáig terjedő időszakban Kardos község közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa, tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik!

Az ebtartónak ebenként egy, a hivatkozott jogszabályban meghatározott adat-tartalmú adatlapot „Ebösszeíró adatlap” kell kitölteni és azt (azokat) az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlapok beszerzése az ebtulajdonos, ebtartó kötelessége.

Az ebösszeíró adatlap 2023. május 15. napjától kezdődően folyamatosan beszerezhető a Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal Kardosi Kirendeltségén (5552 Kardos, Gyomai út 24. szám).

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás hivatali munkaidőben a Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal Kardosi Kirendeltsége (hétfő,szerda, 8.00-12.00 12:30-16.00, péntek: 8.00-12.00), a 66/292-121 telefonszámon kérhető.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

• postai úton: Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal Kardosi Kirendeltség, 5552 Kardos, Gyomai út 24. szám alatti címre küldve,
• elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre továbbítva,
• személyesen a Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal Kardosi Kirendeltség folyosóján elhelyezett dobozba bedobva.

Felhívom az ebtulajdonos(ok), ebtartó(k) figyelmét arra, hogy a korábbi ebösszeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Az ebösszeíró adatlapok leadási határideje: 2023. június 15.

Felhívom továbbá az ebtulajdonos(ok), ebtartó(k) figyelmét, hogy:

• a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése alapján a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjen a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.
• Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
• Az ebtulajdonosok, ebtartók az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat – a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül – írásban bejelenteni. Az ebtartásban bekövetkezett változás (az eb elveszett, elhullott, más ebtartartóhoz került) bejelentésére szolgáló változás bejelentő adatlap, valamint az új eb tartásának bejelentésére szolgáló adatlap folyamatosan letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.kardos.hu), valamint a Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal Kardosi Kirendeltségen átvehető.
• Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a Hivatal munkatársai ellenőrizhetik.
Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye – az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján – minimum 75.000.- Ft pénzbírság lehet.

 

Együttműködését köszönöm!

Dr. Szebegyinszki Attila
jegyző

 

 Letölthető dokumentumok: